Home


A MDE története
A szemináriumok idöpontja és tartalma
A Daseinanalízis lényege
Könyvek és publikációk
A Daseinanalízis az internetben
A MDE alapszabálya
Kapcsolatfelvétel
Nemzetközi daseinanalitikai konferenciák
Képzés
Archívum
Közzététel

 

A Magyar Daseinanalitikai Egyesület lehetőséget biztosít minden érdeklődőnek,: hogy bekapcsolódjon a szakmai szemináriumokba,                                             
betekintést nyújtva abba, hogyan gyógyíthat, hogyan segíthet a heideggeri filozófia a pszichoterápiás folyamatban. 

AKTUÁLIS PROGRAMUNKSzeminárium


2021 október 30-án 13.00-tó 17.00-ig szemináriumot tartunk.
A szeminárium témája: Szorongás, szabadság, önazonosság

Az első részt

Schwendtner Tibor vezeti fel, ehhez a lét és idő 40.§-t (A szorongás alapdiszpozíciója mint a jelenvalólét egyik kitüntetett feltárultsága) kellene olvasniuk a résztvevőknek.

A második részt

Krékits József vezeti, a fentiek gyakorlati alkalmazását beszéljük meg benne. Ehhez javaslom a Condrau (Freud és Heidegger) könyvből a 34-37. oldal elolvasását (Freud és Heidegger a szabadság lényegéről), valamint a Helting könyvből (Bevezetés a pszichoterápiás daseinanalízis filozófiai dimenzióiba) a 60-73. oldalig.

Ezt követően

közgyűlést és elnökség választást tartunk, amely 17.00-kor kezdődik, kb. 18.00 óráig tart. Ezen csak MDE tagok jogosultak részt venni.
A szemináriumon nem egyesületi tagok is részt vehetnek, de regisztráljanak az egyesületünk e-mail címén: magyar.dasein@gmail.com. A szeminárium díja 5000 Ft, amit a helyszínen be kell fizetni.

A szeminárium és a közgyűlés helyszíne: Budapest, 13. kerület, Dévai utca 9. I. em 10. 42-es kapucsengő, dr. Agócs Gabriella lakása.